Sunday 26 October 2014

7. nädal - eksport ja kitarr

Hei, jahe Eestimaa.

See nädal oli rohkem sprindi moodi kui ma arvasin- kõik õppejõud kuhjasid meid koduste töödega üle ning ega väga aega millegi muu jaoks ei jäänud.

Esmaspäeval oli rahvusvahelise turustamise aines tagasiside aeg. Rääksime õppejõule, kuidas me oleme analüüsinud omale määratuid riike (Saksamaa, Uus-Meremaa ja Jaapan) ning kuidas on info kogumine olnud. See tegelikult terve kursuse kõige tähtsam ülesanne- sellest sõltub meie lõplikhinne. Ülesandeks on kõigepealt väikestes gruppides analüüsida kolme erinevat riiki- millised on majanduslikud näitajad, inflatsioon ja loomulikult, kuna meie müügiartikkel on siin Mechelenis tehtav viski, siis alkoholipiirangud. Teises faasis laseme kogutud informatsiooni läbi mudeli ning filtrite ja anname igale riigile hinnangu. Kolmas faas on juba konkreetse turustusplaani loomine. Lennupiletitest võib tunduda asi natuke kauge, kuid täpselt samasugused analüüsid tuleb ka lennunduses läbi viia.

Teisipäeval sain lõpuks juuksuris käidud. :) pea-aegu kolm korda kallim, kuid lõng oli juba nii pikaks läinud, et oleksin võinud varsti mõne metal bändiga ühineda.

Kolmapäv oli jälle Tai-Chi päev. Ei tundu küll, et ma väga osavamaks läheksin, kuid paralleelid karatega on ikka päris tugevad. Pärast trenni rääksime sensei'ga natuke juttu chi'st ja selle suunamisest ja üldse võitluskunstidest. Mulle hakkab tasakesi meenuma, miks ma viis aastat karatega tegelesin... :)

Neljapäeval oli vabatahtlikult kohustuslik kinoskäik. Aines "kultuuridevaheline suhtlus" analüüsime stereotüüpe ja nn. stampmõtlemist ja kogu õpitu võttis suurepäraselt kokku film "Crash" (2004). Sisuliselt räägib see erinevate inimeste igapäevaelust ja kuidas nad taluvad diskrimineerimist ja valestimõistmist. Kohati läks üle vindi ja natuke palju õnnelikke lõppe, kuid kokkuvõtvalt täitsa hea film.

Õhtupoole sai tähistatud järjekordset kolmiksünnipäeva ja üle hulga aja venis õhtu kella kolmeni välja. Kuna põrand oli libe, leiutasin ka paar ägedat tantsusammu- panin midagi swingi'st ja MJ stiilist kokku. Rahvale meeldis.

Reedel sain omale lõpuks kitarri! Kuna ma käsin eelmisel õhtul peol sattusin rääkima ühe sünnipäevalise sõbraga ning täiesti juhuslikult tuli välja, et tal on mitu kitarri kodus, mida ta on hea meelega nõus laenama. Kaup oligi koos ning lubasin talle järgmisel korral hea mitu õlu välja teha. Tol õhtul mängisin esimese hooga nii palju, et järgmisel päeval pidi kitarr nurgas seisma, kuna sõrmed lihtsal ei kannatanud rohkem. Aga äge jah, nüüd saan jälle edasi harjutada. Kolm kuud pausi oli natuke palju.

Üleüldiselt võtsin seda nädalat rahulikult, eriti arvestades seda, et jäegmisel nädala on vaheaeg. Vahel on lihtsalt mõnus mitte-asjalik olla ning vabamalt võtta. Järgmisel nädala alguses teen oma viimased kodutööde riismed ära, siis on terve nädal hooleta. Tahaks ikka veel kuskil reisida, kuid natuke talveund on vist sees.


Loomulikus olekus

Olge tublid!

No comments:

Post a Comment